Pages

Follow me on Instagram : ezzardster

11/30/2011

Misteri Segi Tiga Bermuda


Bermuda segi tiga adalah satu misteri-misteri dan tempat yang aneh walaupun keluar hari ini dalam cahaya dunia berorientasikan yang paling maju dan teknologi. Tempat ini terletak di Lautan Atlantik, antara Bermuda, Miami, Florida, dan San Juan, Puerto Rico.
Mengapa ianya dipanggil "Segitiga Bermuda" atau Segi Tiga Syaitan" kerena kawasan ini kelihatan seperti bentuk segi tiga.
Seperti segi tiga Bermuda, ada juga tempat lain yang mempunyai ciri-ciri yang hampir sama dipanggil "Lautan Syaitan" yang terletak di pantai timur Jepun, di mana membolehkan kompas menunjukkan bacaan yang tidak tepat (sentiasa berpusing).


Terdapat banyak cerita tentang segi tiga Bermuda yang mendakwa terdapat muncul bebola cahaya dari langit, ada yang menyatakan gangguan cuaca dan ada juga kata ada tembok yang keras terbentuk daripada kabus. Ada juga menyatakan bahawa tempat ini mempunyai medan magnet yang amat kuat. Apa sahaja andaian yang dibuat, sehingga ke hari nie misteri Segi Tiga Bermuda masih tidak dapat diungkai.


Stories

Bermuda Triangle part 1/6 Full Documentary Movie

 
 

 

No comments:

Post a Comment

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...