Pages

Follow me on Instagram : ezzardster

12/21/2011

Segway: Personal Transpoter



Bila tengok kawasan rumah yang banyak dikelilingi taman-taman dan tasik. Terus aku macam nak beli Segway.. Ape bende tu??
Segway adalah kenderaan yang pertama menggunakan konsep imbangan diri. Segway menggunakan teknologi 5 high-tech gyroscopes di mana berfungsi untuk bertindak balas secara automatik terhadap tindak balas pergerakkan badan manusia. 
Untuk menggerakkan ke hadapan, penunggang hanya perlu condongkan badan ke hadapan sahaja dan untuk memberhentikannya perlu pula condongkan badan ke belakang. Senang citer macam sense lah. Maklumat lanjut, rujuk Segway Malaysia.

No comments:

Post a Comment

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...