Pages

Follow me on Instagram : ezzardster

10/30/2012

DreamBox vs Astro @ Siaran Berbayar

Aku try guna Dream Box last night memang bestlah sebab siaran FULL Package Channel. Channel dari Malaysia je ada lebih kurang 100 channel, semua dapat and very clear!
Dreambox

Open Box (aku bukak kotak)
Pastikan cukup kakitangan. Takde yg tertinggal.
Dah complete install



Nak tau macam mana gambaran atau flow DreamBox nie berfungsi?  Korang tengok lakaran adik nie. Satu piring satelite untuk satu negara. Kalau nak tengok siaran berbayar Indon dan Thailand kenalah tambah piring satelite lagi 2 bijik. Sebab korang rasa 100 channel astro yang dah sedia ada tak cukup kan? Indon ada 3 company mcm astro, total channel dekat 400 channel. Tak campur ngan Thailand lagi.

 Perkara yang paling menariknya adalah DreamBox hanya memerlukan minimum 10kb untuk berfungsi. So kalau korang gunakan moderm router yg ada usb slot boleh terus gunakan broadband korang. Kalau  guna broadband prepaid sebulan baru RM30 shj. Tapi FULL PACKAGE channel Astro pulak tu. Dalam masa yg sama rumah korang pun dah ada wifi. Cuma laju sket jelah dari siput, kan?

If tak tonton tv, korang cabut lah broadband tu untuk dibawa ke mana shj korang suka.  Kalau umah korang memang dah ada streamyx atau pun unifi xyah nak ngengada guna broadband. Dah naik kete, nak naik motor pulak. Aku lempang laju-laju baru tau. Tu ngengada namanya. Saje nak tunjuk internet dia laju la tuh.

Dah itu sajer.. Dah faham? Menarikkan??

Nak beli gak ke? Sediakan RM780 nanti member aku tolong belikan. Kalau tak nak, sudah.. Pi main jejauh. Bye..


17 comments:

  1. Bro sy pn berminat la bro..bleh ajar x nk wat cam mane..??pm sy bro kt aimaduddin87@gmail.com kalo bleh kasi contact number..bleh call lg sng nk sembang...

    ReplyDelete
  2. Salam..sy pn berminat la..bleh terangkan detail ckit tak..cuma bayar sekali tu je ke..takde bayaran bulanan ek..pm sy bro kt apeqmato@yahoo.com / apeqmato@gmail.com..kalo bleh kasi contact number..bleh call lg sng nk sembang...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Takde.. just beli decoder tu saje da replace dgn astro punya decoder.

      Delete
  4. Sya berminatlah..boleh bagi pon dgn sya..dan mcm mana nak beli.nurqalesaya@gmail.com.tq

    ReplyDelete
  5. Sya berminat.boleh terangkan mcm mana nak beli..sya tinggal di swak.nurqalesya@gmail.com.tq

    ReplyDelete
  6. Xde charge blanan ke?? Free je ke

    ReplyDelete
  7. Takde charge bulanan ke?? Free seumur hidup ke?

    ReplyDelete
  8. bro kalau pakai yes punya line, set up dia sama gak ke? pernah try?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpnh try.. tp rasa nya YES tu 4G and better than lain punya i think no problem..

      Delete
  9. kalu pakai tenet line YES macamana? pernah try? pm rege

    ReplyDelete
  10. npe aku pye dreambox da jem skrg ni?siaran sngkut2...bole tlg x? izzatzoul@yahoo.com

    ReplyDelete

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...