Pages

Follow me on Instagram : ezzardster

3/11/2012

Proton P3-21A - Spesifikasi lebih global?

Kenapa aku letak tajuk "Proton P3-21A - Spesifikasi lebih global?" tu? Dorang (TV3) patut check balik apa yang statement dorang buat sebab boleh membuatkan pengguna model kereta Proton yang sebelum nie boleh jadi kurang berpuas hati dengan model yang sudah dibeli.

Korang perasaan tak yang budaya mem'bagus' kan apa sahaja yang baru untuk dijual semuanya lebih bagus padahal pada hakikatnya tak semua bagus. Ini sebab nak melariskan sajer. Korang yang biasa dengan kereta sure tahu punyalah bagus ke tak bagus kereta-kereta yang ada. Iklan semua nak bagus... promo semua tak nak kalah. 

Di sekeliling kita dapat lihat, orang ramai berpusu-pusu membeli barangan yang lebih baru padahal yang lama atau pun yang sudah sedia ada adalah lebih bagus dan terjamin kualitinya. Entry akan datang aku akan buat pasal kereta lama yang diberikan rupa baru yang boleh korang buat kat kereta-kereta korang. Maknanya tak payah beli baru, yang lama pun kalau diubah sket dah puas hati. Kalau nak beli baru tu dengan sebab yang dah sedia ada nie memang dah menyusahkan, ha tak pe.

"Aku macam tak suka je kan ada kereta baru? Bila aku nak suka? haa... bila harga kereta tu lebih bermakna dengan insurance dan roadtax.. Bila 2-3 tahun kereta tu masuh ada value (maknanya if nak jual balik takdalah kena tambah duit)... Bila jalan-jalan kat Malaysia nie dah tak jammed!!!



No comments:

Post a Comment

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...