Pages

Follow me on Instagram : ezzardster

4/03/2012

Dah agak something: Lagu 'Bawaku Pergi" diharamkan

Aku dah agak dah something wrong will happen with this song. Ada satu hari tu aku banyak kali (5-6 kali) dengar kat radio HotFM sampaikan aku tanya pada member aku apa maksud "buku merah jangan lupa bawa"?? Setahu aku buku jingga, (politik lah pulak). Then member aku kata passport kot. Aku memang dah faham lirik lagu tu tapi macam tak nak percaya sebab terkena pulak masa tu banyak kes budak perempuan lari ikut boyfriend. So, hari nie dah keluar pulak fatwa news pasal pengharaman lagu nie. Lagu ni dinyanyikan oleh Zizan dan Kaka. Dicipta oleh Malique.

Sila rujuk sini ye.
Layan dulu this lirik...




2 comments:

  1. Ermm...sangat puitis sampai disalahanggap...atau mmg salah???biarlah yg arif menentukan...

    ReplyDelete
  2. @YaYaNsMuM a.k.a YM Kalau difahamkan secara jalan cerita memang salah sebab memang kena dengan issue tersebut. Tapi apa pun, imaginasi kita macam2. So terpulang kepada individu asalkan positif.

    ReplyDelete

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...