Pages

Follow me on Instagram : ezzardster

4/14/2012

Duit Segala-galanya?


Dari aku keluar rumah nak ke tempat kerja. Then nak guna toilet, then nak makan, then nak jumpa client lalu highway ada tol, then isi petrol sebab tak nak terhenti tengah jalan, then singgah beli barang dapur nak masak kat umah.. dalam masa 12 jam aku dah keluarkan paling kurang Rm150.

Ye, memang duit bukan segala-galanya. Tapi segala-galanya memerlukan duit. Kesian pada org yang baru nak start keje utk mendapatkan duit sebab nak start keje pun dah perlukan duit. Nasib baik kita bernafas nie tak gunakan duit. Syukur, alhamdulillah..

Apa perubahan yang boleh kita lakukan utk ubah rantai kehidupan nie? Kalau korang selesa sila abaikan persoalan ini.

No comments:

Post a Comment

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...