Pages

Follow me on Instagram : ezzardster

8/02/2012

Music Remix dari kawan dari Mexico

Baru saje chatting dgn kawan dari Mexico. Banyak cerita pasal life, economy, dan kerja je. Memang jauh beza kalau nak diikutkan dgn Malaysia dari banyak segi. Contohnya, Malaysia keadannya aman tp ekonomi hancus bila pasal bab harga kereta.. harga kereta Smart For Two kat Malaysia tahun 2001 masih dalam lingkungan RM50k tapi kat Mexico dalam RM15,600.17. Aku tau sebab kawan aku baru je cerita nak jual kereta dia tu yg dah byk problem. Dia nak tukar kereta lain.

Keadaan life kat Mexico pulak kurang aman sebab banyak kes jenayah..lagi2 dadah, rompak, curi kete..So ada pro and contra.. Malaysia, jom ubah ekonomi yg dah terlalu banyak riba.. tukarlah sistem kewangan tu. dah tak mampu nak baiki hutang dah.. This election, tukar atau tidak kerajaan tu kalau tak tukar sistem akan sama je nasib Malaysia..Rakyat jelate..Lu pikir lah.




No comments:

Post a Comment

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...