Pages

Follow me on Instagram : ezzardster

8/14/2012

Part-Time Cara Baru: Jadikan Kenderaan Anda Sebagai Papan Pengiklan dan Dibayar Upah


Nie nak kongsi satu cara untuk buat kerja part-time untuk dapat side-income yang paling senang. Kita selalu tampal macam-macam stiker kat cermin kereta kita contoh macam 'McD', 'KFC', 'Adidas', dan macam-macam lagilah. 
Sebenarnya kita tolong company-company tersebut promote dorang punya produk atau perkhidmatan dengan PERCUMA saje tau. Kita tak sedarkan?? 
Kali ni, bila kita nak tampal stiker cermin kat kereta kita akan dibayar setiap bulan sebagai upah. Kita nie ibaratkan papan 'billboard' yang ada kat tepi2 highway tu lah. Cuma kita nie boleh bergerak ke hulu hilir. Nak jadi ahli adalah percuma seumur hidup tapi syaratnya kena ada paling kurang sekeping stiker mcm contoh kat bawah nie. 



Stiker nie pulak kena beli. Upah setiap bulan kita akan dapat RM1 je tapi kalau nak bertambah upah tu kenalah beli lebih dari satu stiker atau pun promote kat kawan2, sedara mara, jiran tetangga, mak angkat, adik angkat, abang angkat, aweq dan segala sekapal lah. Setiap sorang daftar upah kita akan bertambah lagi RM1. Cuba rujuk SINI.

Program nie merupakan program yang dijalankan dikalangan ahli Koperasi WICC @ KOWICC. KOWICC merupakan satu 'pilot project' WICC (World Islamic Chamber Of Commerce) yang membawa ideology dalam usaha mengubah Sistem Ekonomi dan Kewangan Cara Islam. Baca sini untuk selanjutnya.
Jadi kalau koperasi maknanya adalah milik setiap ahli-ahlinya dan bukan individu yang macam syarikat SDN BHD. Betul tak? Kalau nak rujuk lagi hal-hal berkaitan koperasi bolehlah rujuk website SKM.

 Nie contoh cheque yang member aku dapat sebab dia request payment gunakan cheque:

Aku dah join 2 bulan. So far sekarang nie 2 bulan dah dapat upah RM36 je. Bukan sebab beli stiker banyak, disebabkan kawan2 aku berminat nak join bila tengok stiker yang aku tampal kat kereta. Sekali cakap je terus join. Dari mula-mula aku tak tau apekebendenyer WICC nie sampai aku dah tahu dah pasal ideology yang dimaksudkan tu.
Ape lagi?? Meh SINI kalo nak join..


No comments:

Post a Comment

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...