Pages

Follow me on Instagram : ezzardster

10/31/2012

Ribut Taufan Sandy Serang New York


Lepas Jepun kini Bandar Baru New York pula jadi sasaran bencana alam sehinggakan memaksa pusat saham dunia Wall Street terpaksa tutup operasi sejak berpuluh tahun tak pernah pun tutup. Rasanya last sekali tutup operasi sementara lebih kurang 20 tahun lebih yang lalu kot. Itu pun bukan sebab bencana alam rasanya. Sapa pun dah tahu yang Bandar Baru New York merupakan salah satu bandar termaju yang menjadi pusat aktiviti warga pakcik2 kayo seluruh dunia dan kebanyakkannya operasi perdagangan dunia banyak berpusat di sini.

Apabila berlakunya keadaan yang sedemikian banyak timbul persoalan adakah keadaan tersebut dapat memberikan kesan kepada kita? Antara yang menjadi persoalannya ialah majoriti berkaitan dengan ekonomi. Firasat aku kuat menyatakan akan timbul satu senario di mana banyak perkara akan menjadi mahal. Dah tu je.. Tapi apapun, bersedialah untuk menerima apa sahaja yang bakal berlaku.




No comments:

Post a Comment

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...