Pages

Follow me on Instagram : ezzardster

10/08/2012

Wechat: Apps for android, iphone, windows phone, symbian. Menarik sesangat


Dah 2 minggu aku mencuba aplikasi wechat dalam android phone aku dan dah dekat 30 orang rakan baru aku kenal. Yang menariknya aku boleh tahu rakan baru yang menggunakan wechat dalam jarak 10km dari tempat aku.

Kelebihan pada apps ni ialah, kalau kita ada kat tempat orang dan kita takda kawan kat area tu bolehlah mencari kawan baru di kawasan lingkungan 10km dari tempat kita berada. Masa tu bolehlah kenal dengan kawan baru untuk minta bantuan tunjukkan tempat ke, restoran ke, apa2 lagi lah. Sebenarnya apps ni dah lama ada dan kebanyakkannya bangsa cina yang ramai gunakannya. Tapi ada lah juga orang Melayu w/pun sedikit. Try lah... kalau sesapa stay area Shah Alam sure dapat jumpa nickname aku dalam wechat tu....


No comments:

Post a Comment

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...