Pages

Follow me on Instagram : ezzardster

11/25/2012

Musim buah datang lagi

Sepanjang jalan dari Perak ke Shah Alam memang tak membosankan bila ikut jalan lama/dalam. Mana taknyerr kalau lalu kat kampung2 tu mesti nmpk macam2 jenis buah yg dah masak Kat pokok. Ada manggis, rambutan, langsat, jambu, dan rambutan tapi rambutan tu Xdelah masak lg kalo kat pokok. Byk jual longgok kat tepi jalan. Satu plastic bag boleh buat dlm 5-7 biji RM10 je. Tak mcm Kat Shah Alam yg gunakan timbang lak. Bukan kita nak makan dengan kulit2nya skali pon. Aku pun boronglah... Hehe..

5 comments:

  1. aik??dri perak ke S.A ke??ke dri S.A ke perak???ikut sabak bernam ke?meme banyak buah2 tepi jalan pon.buah jambu 2 kat umah iman pon banyak gak la sampai jual kt kampung.yg perliknya rmai plak yg membeli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh, dari SA lalu highway. Balik ke SA lalu jalan lama. Beli buah kat kampung murah dan fresh..

      Delete
  2. beli buah kat kampung lagi murah dan segar...

    ReplyDelete
  3. Beli buah kat kampung memang murah

    ReplyDelete
  4. singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

    ReplyDelete

TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...